Advocaat arbeidsrecht
bij reorganisatie en
collectief ontslag

Stel direct je vraag
over reorganisaties

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste arbeidsrecht advocaat

folder-(1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte arbeidsrechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes of opties van ons.

001-connection

De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Reorganisatie en collectief ontslag

Als je bedrijf in financiële moeilijkheden zit, kan het lonen om een reorganisatie door te voeren. Waarschijnlijk zal je tijdens die reorganisatie meerdere werknemers moeten ontslaan. Als dit minstens 20 werknemers zijn wordt dit ook wel ‘collectief ontslag’ genoemd. Omdat collectief ontslag grote gevolgen heeft voor meerdere werknemers, en je bovendien met veel zaken rekening moet houden, is het goed om alles goed voor te bereiden. Betrek daar het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium een advocaat arbeidsrecht bij. Deze advocaat kan je adviseren over:

 De procedure
 De ontslagvolgorde
 Het sociaal plan
 Medezeggenschap

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Collectief ontslag via het UWV

Als je tijdens een reorganisatie werknemers wilt ontslaan, dan loopt dit via het UWV. Er is dan sprake van ontslag om bedrijfseconomische redenen. Daarvoor moet je een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Deze aanvraag moet je goed onderbouwen, bijvoorbeeld met jaarstukken en andere financiële gegevens. Het opstellen van zo’n verzoekschrift kan erg complex zijn. Het is daarom aan te raden daar een advocaat arbeidsrecht bij te betrekken.

 

Als de ontslagvergunning eenmaal is verleend, kan je niet zomaar ontslaan wie je wilt. Je moet als werkgever een bepaalde ontslagvolgorde hanteren en daarbij het afspiegelingsbeginsel toepassen. Daarbij moet je rekening houden met functies en leeftijdscategorieën. Binnen die categorieën geldt het ‘lifo’-principe: last in, first out. Hier mag je alleen van afwijken als je kunt aantonen dat een bepaalde medewerker, die je zou moeten ontslaan, van onmisbare waarde is voor je bedrijf. Dit wordt echter niet snel geaccepteerd.

 

In alle gevallen kan de ontslagen werknemer het ontslag aanvechten en daarvoor een verweerschrift indienen bij het UWV. Ook tijdens die procedure is het aan te raden om je te laten bijstaan door een arbeidsrechtadvocaat.

Advocatenmakelaar vindt ook
advocaten voor:

Profiteer van vaste pakketprijzen

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

         Bel  085-1303495