Advocaat
ondernemingsrecht
bij bestuurders-
aansprakelijkheid

Stel direct je vraag
over aansprakelijkheid

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste ondernemingsrecht advocaat

folder-(1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte ondernemingsrechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes van ons.

001-connection

De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Reorganisatie en herstructurering

Als je bedrijf failliet is verklaard zijn de gevolgen vaak groot. Nog los van de emoties die je zelf bij het faillissement hebt, raak je ook de controle over je onderneming kwijt. De rechtbank benoemt bij een faillissement namelijk een curator, die de controle overneemt en het faillissement gaat afwikkelen. Daarbij zal hij vooral de belangen van de schuldeisers behartigen.

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

 Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Een goede ondernemingsrechtadvocaat voor een vaste prijs per zaak

Profiteer van scherpe tarieven

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

            Bel  020-2613975

Bij een vennootschap (bv of nv) heb je als bestuurder, meer dan bij een eenmanszaak of vof, vrijheid om te ondernemen en risico’s te nemen. Je bent in principe niet met je privé-vermogen aansprakelijk voor de tekorten van de vennootschap. Dat kan anders zijn als je bedrijf failliet gaat.

 

Bij een faillissement onderzoekt de curator namelijk ook of er voorafgaand aan het faillissement sprake was van fraude of wanbeleid door de bestuurder(s). Van wanbeleid kan sprake zijn als jouw handelingen rechtstreeks tot het faillissement hebben geleid, of als je niet hebt voldaan aan wettelijke bepalingen, zoals het jaarlijks publiceren van de jaarrekeningen. Als de curator vindt dat er sprake was van wanbeleid, kan hij jou als bestuurder aansprakelijk stellen en je vragen om (een deel van) het tekort in het faillissement te vergoeden. Dit noemen we bestuurdersaansprakelijkheid in faillissement. Bij bestuurdersaansprakelijkheid gaat het vaak om hoge bedragen.

 

Als je onderneming er financieel slecht voor staat is het dus belangrijk om je op tijd te laten adviseren door een ervaren advocaat ondernemingsrecht. Een advocaat kan al in een vroeg stadium beoordelen of je bij een eventueel faillissement het risico loopt om als bestuurder aansprakelijk te worden gesteld en je adviseren welke maatregelen je nog kunt nemen om dat te voorkomen.

 

Ook als je onderneming failliet is en je aansprakelijk wordt gesteld voor het faillissementstekort is het goed om zo snel mogelijk contact op te nemen met een ondernemingsrechtadvocaat. Een advocaat helpt je dan met je verweer en eventuele onderhandelingen over een schikking.

            Bel  020-2613975