Advocaat familierecht
voor alimantatie

Stel direct je vraag
over alimentatie

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste familierecht advocaat

folder-(1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte familierechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes van ons.

001-connection

De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Alimentatie

Als je gaat trouwen spreek je met het jawoord een levenslange zorgplicht met je partner af. Deze zorgplicht eindigt niet op het moment dat je gaat scheiden. Een gevolg van een echtscheiding kan dus zijn dat één van jullie alimentatie moet betalen aan de ander. Bij alimentatie wordt onderscheid gemaakt tussen partneralimentatie en kinderalimentatie.

 

Alimentatie is vaak een beladen onderwerp en bron van conflicten. Daarom is het verstandig om bij de berekening van de alimentatie de hulp in te roepen van een advocaat familierecht.

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

 Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Een goede familierechtadvocaat voor een vaste prijs per zaak

Profiteer van scherpe tarieven

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

            Bel 085-1303495

Partneralimentatie

Als een van jullie na de scheiding onvoldoende inkomen heeft om voor zichzelf te zorgen en ook niet in redelijkheid (gedeeltelijk) aan dat inkomen kan komen, moet de andere partner partneralimentatie betalen. Degene die alimentatie ontvangt noemen we alimentatiegerechtigde, degene die alimentatie betaalt wordt alimentatieplichtige genoemd.

 

Als het huwelijk korter dan vijf jaar heeft geduurd en er tijdens het huwelijk geen kinderen zijn geboren, is de alimentatieduur maximaal gelijk aan de duur van het huwelijk. Als er tijdens het huwelijk wel kinderen zijn geboren, of als het huwelijk langer dan vijf jaar heeft geduurd, is de alimentatieduur in principe twaalf jaar.

 

De hoogte van de partneralimentatie wordt gebaseerd op jullie levensstandaard tijdens het huwelijk, de behoefte van de alimentatiegerechtigde, de eigen verdiencapaciteit van de alimentatiegerechtigde én de draagkracht van de alimentatieplichtige.

 

Een advocaat familierecht legt je graag uit hoe partneralimentatie precies wordt berekend, waar deze berekening op is gebaseerd (de zogenaamde Tremanormen) en helpt je met jouw berekening.

 

Kinderalimentatie

Als jullie minderjarige kinderen hebben, kan je bijna niet scheiden zonder het over kinderalimentatie te hebben. Vrijwel altijd zal een van jullie beiden namelijk kinderalimentatie aan de ander moeten betalen. Als ouders zijn jullie volgens de wet verplicht om naar draagkracht te voorzien in de kosten van verzorging en opvoeding van jullie kinderen (tot 21 jaar). Niet alleen als je getrouwd bent, maar ook als je bent gescheiden. Daarbij maakt het niet uit of je een co-ouderschap hebt of niet. Ook als beide ouders evenveel tijd met hun kind(eren) doorbrengen kan er nog steeds een alimentatieplicht bestaan.

 

De hoogte van de kinderalimentatie wordt gebaseerd op de financiële behoefte van jullie kind(eren). Hierbij wordt gekeken naar de leeftijd van het kind, het aantal kinderen in het gezin en de levensstandaard tijdens jullie huwelijk.

 

Een advocaat familierecht legt je graag uit hoe kinderalimentatie precies wordt berekend, waar deze berekening op is gebaseerd (de zogenaamde Tremanormen) en helpt je met jouw berekening.

 

Alimentatie vorderen, beëindigen of wijzigen

Betaalt je ex-partner al een tijdje geen alimentatie? Dan is het mogelijk om de alimentatie te vorderen. Ook is het onder omstandigheden mogelijk om de hoogte van de alimentatie te wijzigen. Als de alimentatiegerechtigde in zijn of haar eigen levensonderhoud kan voorzien, gaat samenwonen als ware hij of zij getrouwd, of als de alimentatieplichtige geen draagkracht meer heeft, kan de alimentatie worden beëindigd.

 

Een advocaat kan je over deze onderwerpen goed adviseren en bijstaan tijdens de procedure.

            Bel 085-1303495