Advocaat familierecht
bij echtscheiding & pensioen

Stel direct je vraag
over echtscheiden
en pensioen

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste familierecht advocaat

folder-(1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte familierechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes van ons.

001-connection

De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Echtscheiding en pensioen

Als je gaat scheiden moeten jullie op grond van de wet in veel gevallen ook het tijdens het huwelijk opgebouwde ouderdomspensioen verdelen. Dit wordt pensioenverevening genoemd. Als je recht hebt op pensioenverevening kunnen jullie allebei aanspraak maken op de helft van het tijdens het huwelijk opgebouwde ouderdomspensioen.

 

Het bedrag wordt pas echt verdeeld als jullie echt met pensioen gaan, maar jullie moeten dat bij de scheiding al wel regelen. Je moet je scheiding namelijk altijd binnen twee jaar met een speciaal formulier bij het pensioenfonds melden. Doe je dit niet? Dan heb je nog steeds recht op de helft van het opgebouwde pensioen, maar kun je het niet meer rechtstreeks claimen bij het pensioenfonds. Je moet dan bij je ex-partner zijn.

 

Jullie kunnen ervoor kiezen om andere afspraken over het pensioen te maken, bijvoorbeeld voor of tijdens het huwelijk in de huwelijkse voorwaarden, of tijdens de scheiding in het echtscheidingsconvenant. Zo kunnen jullie er bijvoorbeeld voor kiezen om een andere verdeling te maken, of besluiten dat jullie elkaars ouderdomspensioen niet willen ontvangen. Jullie doen dan afstand van het recht op het deel van het pensioen van de ander. Jullie kunnen ook kiezen voor conversie (omzetting). Bij conversie doet degene die het pensioen opbouwt afstand van zijn of haar deel van het pensioen.

 

Heb je hier vragen over of juridisch advies nodig? De Advocatenmakelaar vindt binnen een dag een advocaat die veel ervaring heeft met pensioenkwesties bij een echtscheiding. Neemt dus gerust contact met ons op.

 

Echtscheiding en AOW  

AOW is een persoonlijk recht en valt niet onder de eventuele verevening. Je kunt dus ook geen aanspraak maken op de AOW van je ex-partner.

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

 Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Een goede familierechtadvocaat voor een vaste prijs per zaak

Profiteer van scherpe tarieven

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

            Bel 085-1303495