Advocaat familierecht
bij echtscheiding & wonen

Stel direct je vraag
over echtscheiding
en wonen

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste familierecht advocaat

folder-(1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte familierechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes van ons.

001-connection

De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Echtscheiding en wonen

Als jullie gaan scheiden moeten jullie ook afspraken maken over de woning waar jullie nu nog samen in wonen. Als één van jullie in de woning wil blijven wonen is dat vaak eenvoudiger bij een huurwoning dan bij een koopwoning.

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

 Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Een goede familierechtadvocaat voor een vaste prijs per zaak

Profiteer van scherpe tarieven

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

            Bel 085-1303495

Koopwoning en scheiden

Als jullie in een koopwoning wonen en jullie hebben er in de huwelijkse voorwaarden niets over afgesproken, mogen jullie in principe zelf bepalen wie na de scheiding in het huis blijft wonen. Of dat ook kan hangt af van jullie financiële situatie en de vraag of er overwaarde op de woning zit. Degene die in het huis blijft wonen zal de hypotheek in zijn of haar eentje moeten kunnen dragen en, bij overwaarde, de ander moeten uitkopen.

 

Als dat financieel niet haalbaar is zullen jullie het huis moeten verkopen. De eventuele over- of onderwaarde moeten jullie dan verdelen. Let op: bij verkoop blijven jullie tot de overdracht allebei verantwoordelijk en aansprakelijk voor het betalen van de hypotheek. Ook degene die niet meer in het huis woont. Ook als jullie hebben afgesproken dat een van jullie de maandlasten betaalt. Als dat niet gebeurt mag de bank jullie allebei aanspreken. Dit wordt ook wel hoofdelijke aansprakelijkheid genoemd.

 

Huurwoning

Wonen jullie in een huurwoning? Dan kunnen jullie zelf bepalen wie er na de scheiding in het huis blijft wonen. Jullie hebben namelijk allebei evenveel recht op de woning. Het maakt daarbij niet uit of jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd of huwelijkse voorwaarden hebben. Het maakt ook niet uit op wiens naam het originele huurcontract stond. Als je trouwt wordt je partner namelijk automatisch medehuurder.

 

Als jullie samen kunnen beslissen wie er in het huis mag blijven wonen kunnen jullie de verhuurder vragen de tenaamstelling op het huurcontract te wijzigen. Vraag dan ook meteen een technische inspectie aan, zodat degene die in het huis blijft wonen later niet voor vervelende verrassingen en eventueel hoge herstelkosten komt te staan.

 

Komen jullie er samen niet uit? Dan kunnen jullie de rechter vragen een beslissing te nemen. Hebben jullie kinderen? Dan zal de rechter het huis meestal toewijzen aan degene bij wie de kinderen de meeste tijd wonen. Als jullie geen kinderen hebben maakt de rechter een belangenafweging. Het maakt daarbij niet uit of je hoofdhuurder of medehuurder bent.

            Bel 085-1303495