Advocaat familierecht
bij een echtscheiding

Stel direct je vraag over
een echtscheiding

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste familierecht advocaat

folder-(1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte familierechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes van ons.

001-connection

De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Echtscheiding

Als jij en je partner hebben besloten om te gaan scheiden komt er ontzettend veel op je af. Helemaal als jullie kinderen hebben. Je krijgt niet alleen te maken met allerlei emoties, maar je moet tegelijkertijd ook veel praktische en juridische zaken regelen. Je moet het antwoord vinden op vragen als: wie gaat waar wonen? Hoe verdelen we de spullen? En hoe regelen we het zo goed mogelijk voor de kinderen?

 

Het juridische gedeelte van de scheiding regel je bij de rechtbank. Je bent verplicht om je daarbij te laten bijstaan door een advocaat. Het is dus belangrijk dat je een advocaat zoekt die gespecialiseerd is in echtscheidingen. Zo’n expert denkt vanuit meerdere belangen en heeft goede sociale vaardigheden. Daarmee voorkom je dat je in een ‘vechtscheiding’ terechtkomt, die jaren duurt en veel stress en kosten met zich meebrengt.

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

 Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Een goede familierechtadvocaat voor een vaste prijs per zaak

Profiteer van scherpe tarieven

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

            Bel 085-1303495

Advocaat echtscheiding

Als je gaat scheiden ben je verplicht om een advocaat in de arm te nemen. Alleen een advocaat mag namelijk het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. Er zijn verschillende manieren waarop je een advocaat voor een echtscheiding kunt inschakelen. Zo kunnen jullie allebei een advocaat in de arm nemen. Deze advocaat behartigt dan jullie eigen belangen. Je kunt er ook voor kiezen om samen één advocaat of advocaat-mediator aan te stellen. Deze advocaat gaat dan met jullie samen om tafel om de echtscheiding te regelen en dient namens jullie samen het verzoekschrift in bij de rechtbank. Wat het beste is voor jullie hangt sterk af van jullie persoonlijke situatie. Laat je dus vooraf goed informeren over welke vorm het beste bij jullie past.

 

Verzoekschrift, convenant & ouderschapsplan

Je advocaat vraagt de echtscheiding aan bij de rechtbank. Dat doet hij met een verzoekschrift tot echtscheiding. Vraagt je advocaat de echtscheiding namens een van jullie aan, dan is er sprake van een eenzijdig verzoekschrift. De procedure duurt dan altijd langer dan bij een gezamenlijk verzoekschrift en jullie hebben dan allebei een eigen advocaat nodig.

 

Als jullie samen het verzoekschrift indienen kan dat met de hulp van één advocaat. Jullie leggen de afspraken die jullie maken, bijvoorbeeld over de verdeling van gezamenlijke bezittingen en schulden, dan vast in een echtscheidingsconvenant. De advocaat of mediator helpt jullie daarbij.

 

Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan moeten jullie de afspraken over hun verzorging vastleggen in een ouderschapsplan. Een ouderschapsplan is bij minderjarige kinderen wettelijk verplicht. Een advocaat kan je daarbij helpen.

 

Geregistreerd partnerschap en scheiden

Hebben jullie een geregistreerd partnerschap, willen jullie allebei scheiden én hebben jullie geen kinderen? Dan zijn jullie niet verplicht om bij de rechtbank te scheiden. Jullie mogen ook via een advocaat scheiden. De advocaat stelt dan een overeenkomst op. In deze overeenkomst staat dat jullie het geregistreerd partnerschap willen beëindigen en welke afspraken jullie hebben gemaakt, bijvoorbeeld over partneralimentatie en pensioen.

 

Een scheidingsadvocaat voor een vaste prijs

Als je een advocaat inschakelt wil je natuurlijk graag de kosten in de hand houden. Bij Advocatenmakelaar weet je door de vaste pakketprijzen exact waar je aan toe bent.

            Bel 085-1303495