Advocaat familierecht
voor een echtscheidingsconvenant

Stel direct je vraag
over een convenant

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste familierecht advocaat

folder-(1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte familierechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes van ons.

001-connection

De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Echtscheidingsconvenant

Gaan jullie in onderling overleg uit elkaar? Dan is het echtscheidingsconvenant, naast het verzoekschrift tot echtscheiding, het basisdocument van jullie scheiding. Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst, die wordt opgesteld door een advocaat of advocaat-mediator. De advocaat stuurt het convenant samen met het echtscheidingsverzoek naar de rechtbank.

 

In het echtscheidingsconvenant nemen jullie afspraken op over:

 De verdeling van de gemeenschap van goederen of de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden
 Partneralimentatie
 Pensioen
 Fiscale regelingen
 Een eventuele onderneming

 

Een convenant is niet verplicht, maar met een convenant zal de scheiding sneller kunnen worden afgerond. Ook als jullie samenwoonden of een geregistreerd partnerschap hadden kunnen jullie een convenant laten opstellen. Hebben jullie kinderen? Dan zijn jullie verplicht om ook een ouderschapsplan op te (laten) stellen.

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

 Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Een goede familierechtadvocaat voor een vaste prijs per zaak

Profiteer van scherpe tarieven

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

            Bel 085-1303495

Scheidingsprocedure met een echtscheidingsconvenant

Een echtscheidingsconvenant kan eigenlijk alleen goed tot stand komen als jij en je ex-partner nog in staat zijn om samen afspraken te maken. Is dat niet het geval? Dan kunnen jullie wel scheiden, maar zal de scheiding helemaal via de procedure bij de rechtbank verlopen. Jullie hebben dan allebei een eigen advocaat nodig.

 

Zijn jullie nog wel in staat om afspraken te maken? Dan gaan jullie samen, onder leiding van jullie advocaat, advocaat-mediator of ieder een eigen advocaat, onderhandelen over de gevolgen van de scheiding. De advocaat of mediator legt de afspraken waar jullie het over eens zijn vast in het convenant. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig en duidelijk gebeurt, om discussies en procedures in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen.

 

Als de afspraken vastliggen moeten jij en je ex-partner het echtscheidingsconvenant ondertekenen. Vervolgens wordt het convenant, samen met het echtscheidingsverzoek, naar de rechtbank gestuurd. De rechtbank controleert of de afspraken die jullie hebben gemaakt voldoen aan de wet. Is dat het geval? Dan bekrachtigt de rechtbank de afspraken die jullie in het convenant hebben gemaakt in de echtscheidingsbeschikking. Deze procedure verloopt meestal vrij vlot en helemaal schriftelijk.

            Bel 085-1303495