Advocaat familierecht
bij huwelijkse voorwaarden

Stel direct je vraag
over huwelijkse voorwaarden

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste familierecht advocaat

folder-(1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte familierechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes van ons.

001-connection

De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Huwelijke voorwaarden

Als je gaat trouwen, maar ook als je al getrouwd bent, kunnen jullie huwelijkse voorwaarden laten opstellen. Dit moet bij een notaris, anders zijn ze niet geldig.

 

Het doel van huwelijkse voorwaarden is meestal om jullie vermogen te beschermen tegen aanspraken van derden. Bijvoorbeeld omdat één van jullie een eigen bedrijf heeft. Als het bedrijf failliet gaat heeft het faillissement door de huwelijkse voorwaarden geen gevolgen voor het vermogen van de partner.

 

De wet geeft verschillende mogelijkheden voor huwelijkse voorwaarden. Wij adviseren je om je hierover te laten voorlichten door een advocaat. Een advocaat kan je uitleggen wat de mogelijkheden zijn en wat de verschillende bepalingen betekenen, bijvoorbeeld op het moment dat je gaat scheiden. Een advocaat kan er daarnaast voor zorgen dat jullie huwelijkse voorwaarden volledig zijn afgestemd op jullie specifieke situatie.

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

 Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Een goede familierechtadvocaat voor een vaste prijs per zaak

Profiteer van scherpe tarieven

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

            Bel 085-1303495

Huwelijkse voorwaarden en echtscheiding

Als jullie gaan scheiden worden de eventuele huwelijkse voorwaarden door de advocaat meegenomen bij de totstandkoming van het echtscheidingsconvenant.

 

Gemeenschap van goederen

Als jullie vóór 1 januari 2018 in gemeenschap van goederen zijn getrouwd en jullie geen huwelijkse voorwaarden hadden afgesloten, zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd. Alle bezittingen die jullie voor en tijdens het huwelijk hebben verkregen zijn in principe van jullie allebei. Dit geldt ook voor de schulden die jullie voor en tijdens het huwelijk zijn aangegaan. Uitzonderingen hierop zijn bijvoorbeeld een erfenis met uitsluitingsclausule, verknochte goederen, bepaalde schulden en pensioenrechten. Als je gaat scheiden kan een advocaat die gespecialiseerd is in echtscheidingen je hier goed over voorlichten.

 

Vanaf 1 januari 2018 geldt er een andere regeling. Als je vanaf 2018 trouwt en van tevoren geen huwelijkse voorwaarden afsluit trouw je niet meer in gemeenschap van goederen, maar in ‘beperkte gemeenschap van goederen’. Dit houdt in dat alle schulden en bezittingen die jullie voor het huwelijk ieder afzonderlijk hadden niet in de gemeenschap vallen. Alle bezittingen en schulden die jullie tijdens het huwelijk krijgen vallen wel in de gemeenschap. Ook hierop bestaan weer uitzonderingen. Laat je hier, voor je gaat trouwen of tijdens een echtscheiding, goed over voorlichten door een advocaat familierecht.

            Bel 085-1303495