Advocaat familierecht
bij omgangsregeling

Stel direct je vraag
over een omgangsregeling

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste familierecht advocaat

folder-(1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte familierechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes van ons.

001-connection

De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Omgangsregeling

In een omgangsregeling wordt vastgelegd wanneer de kinderen bij welke ouder blijven en hoe zij van de ene naar de andere ouder gaan. Ook worden er in de omgangsregeling vaak afspraken gemaakt over feestdagen en schoolvakanties. Vanaf 12 jaar mogen kinderen zelf meepraten over de omgangsregeling.

 

De omgangsregeling is onderdeel van het verplichte ouderschapsplan. Vaak is het, naast alimentatie, het onderwerp waarbij de emoties het meest oplopen. Ook komt het regelmatig voor dat ex-partners zich na de scheiding niet, of niet helemaal, aan de omgangsregeling houden. Dit zorgt dan voor veel emoties en spanningen. Niet alleen bij en tussen de ouders, maar ook bij de kinderen.

 

Daarom is het verstandig om het advies van een ervaren advocaat familierecht te vragen als je bezig bent om een omgangsregeling te treffen. Een advocaat kan je goed uitleggen wat je rechten en plichten zijn en zet emoties zo veel mogelijk buitenspel. Ook kan een advocaat de omgangsregeling duidelijk en sluitend voor je op papier zetten.

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

 Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Een goede familierechtadvocaat voor een vaste prijs per zaak

Profiteer van scherpe tarieven

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

            Bel 085-1303495

Een omgangsregeling wijzigen

De afspraken die jullie over de omgangsregeling in het ouderschapsplan hebben gemaakt zijn bindend. Op enig moment kan het voorkomen dat de omgangsregeling gewijzigd moet worden. Bijvoorbeeld als de kinderen niet (meer) tevreden zijn over de omgangsregeling, of als één van jullie verhuist of zich niet aan de regeling houdt.

 

Als jullie het samen eens worden over de nieuwe regeling moet de rechter de nieuwe regeling nog wel bekrachtigen. Maar soms is één van de ouders het niet eens met een voorgestelde wijziging. Dan zal de rechter zelf de beslissing moeten nemen.

 

Let op: als de omgangsregeling wijzigt kan dat gevolgen hebben voor de kinderalimentatie. Bijvoorbeeld omdat de kinderbijslag en het kindgebonden budget aan de andere ouder moeten worden uitbetaald. Laat bij grote wijzigingen in de omgangsregeling dus ook altijd de kinderalimentatie opnieuw berekenen.

 

Heb je een vraag over je omgangsregeling of juridisch advies nodig? Wij vinden razendsnel de juiste advocaat voor je.

            Bel 085-1303495