Advocaat familierecht
bij vragen over
ouderlijk gezag

Stel direct je vraag
over ouderlijk gezag

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste familierecht advocaat

folder-(1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte familierechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes van ons.

001-connection

De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Ouderlijk gezag en scheiding

Als de kinderen binnen jullie huwelijk (of geregistreerd partnerschap) zijn geboren hebben jullie allebei automatisch het ouderlijk gezag. Dit houdt het recht en de plicht in om je kinderen op te voeden en te verzorgen. Bij een scheiding verandert er in beginsel niets aan het ouderlijk gezag, behalve als het in het belang van het kind is om iets te wijzigen.

 

Dit is bijvoorbeeld het geval als één van jullie de rechtbank er van kan overtuigen dat er een onaanvaardbaar risico is dat jullie kind klem of verloren dreigt te raken tussen jullie en het niet is te verwachten dat hierin binnen afzienbare tijd verandering komt. Maar ook andere omstandigheden kunnen tot de conclusie leiden dat een wijziging van het gezag in het belang van het kind is. Voor zo’n procedure heb je een advocaat nodig.

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

 Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Een goede familierechtadvocaat voor een vaste prijs per zaak

Profiteer van scherpe tarieven

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

            Bel 085-1303495

Ouderlijk gezag en meningsverschillen na de scheiding

Als jullie na de scheiding allebei het ouderlijk gezag houden, moeten jullie na de scheiding alle belangrijke beslissingen over de kinderen ook samen blijven nemen. Dit geldt niet alleen voor beslissingen over de schoolkeuze of medische behandelingen, maar bijvoorbeeld ook voor beslissingen over het wel of niet verhuizen met de kinderen. Of over de verdeling van de vakantieweken. Komen jullie er daar samen niet uit? Dan kunnen jullie de rechter vragen om een beslissing voor jullie te nemen.

 

Niet getrouwd, uit elkaar en gezag

Als jullie niet getrouwd waren (of geen geregistreerd partnerschap hadden) heeft alleen de moeder automatisch het ouderlijk gezag. De vader moet, om ook ouderlijk gezag te verkrijgen, het gezamenlijk ouderlijk gezag aanvragen bij de rechtbank van de regio waar de kinderen zijn geboren. Formulieren hiervoor zijn te vinden op www.rechtspraak.nl. Het is belangrijk om dit altijd zo snel mogelijk na de geboorte van elk kind te doen, maar helemaal op het moment dat jullie uit elkaar gaan.

 

Als beide ouders het verzoek indienen zal de rechter het verzoek zonder procedure toewijzen. Als de moeder niet met het verzoek instemt moet de vader de rechtbank verzoeken hem ook met het ouderlijk gezag te belasten. Voor deze procedure heb je een advocaat nodig. Voor de rechtbank is gezamenlijk gezag het uitgangspunt. Het verzoek zal dan ook alleen worden afgewezen als het gezamenlijk gezag niet in het belang van de kinderen is. Bijvoorbeeld als jullie op geen enkele wijze meer in staat zijn om met elkaar te communiceren en samen beslissingen over de kinderen te nemen.

 

Heb je hier een vraag over of juridisch advies nodig? De Advocatenmakelaar vindt razendsnel de juiste advocaat voor je.

            Bel 085-1303495