Advocaat familierecht
bij het ouderschapsplan

Stel direct je vraag
over het ouderschapsplan

Gratis adviesgesprek
In 3 stappen de juiste familierecht advocaat

folder-(1)

1. Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-search

2. Advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte familierechtadvocaat voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden. De Advocatenmakelaar is geen offertewebsite. Je ontvangt dus geen 10 offertes van ons.

001-connection

3. De klik

De door ons geselecteerde advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je mogelijkheden. Als het klikt gaat hij of zij voor je aan de slag!

Neem contact op

Wees gerust. Je zit nog
nergens aan vast.
Ouderschapsplan

Tijdens het huwelijk is het voor partners vanzelfsprekend om over de kinderen te overleggen en samen de beslissingen te nemen. Vaak blijkt dit na een scheiding voor veel ex-partners ineens een stuk minder vanzelfsprekend, of is het door de verslechterde verhoudingen gewoonweg ingewikkeld. Daarom verplicht de wet ouders van minderjarige kinderen, die uit elkaar gaan en gezamenlijk het gezag hebben, een ouderschapsplan op te stellen. Dit geldt overigens ook voor ouders met een geregistreerd partnerschap en samenwonende ouders met gezamenlijk gezag.

 

In het ouderschapsplan moeten jullie weergeven hoe jullie na de scheiding de het ouderschap willen invullen. De kinderen zelf moeten, voor zover hun leeftijd dat toelaat, bij het ouderschapsplan worden betrokken. In het plan moeten minimaal de volgende onderwerpen aan bod komen:

 De verdeling dagelijkse zorg- en opvoedingstaken.

 De omgangsregeling.

 Hoe jullie elkaar zullen informeren en raadplegen over belangrijke onderwerpen, zoals schoolkeuze en medische behandelingen.

 De verdeling van kosten van de kinderen, inclusief afspraken over de eventuele kinderalimentatie.

 Hoe jullie de wensen van de kinderen zullen bespreken.

 

Als jullie verhoudingen zijn verslechterd kan het goed zijn om meer onderwerpen in het ouderschapsplan vast te leggen. Je verkleint daarmee de kans op toekomstige discussies en procedures. Als de verhoudingen goed zijn kunnen jullie volstaan met een ouderschapsplan op basispunten.

 

Het ouderschapsplan wordt door de advocaat bij het echtscheidingsverzoek gevoegd en wordt door de rechter getoetst. Zijn jullie kinderen ouder dan 12 jaar? Dan zal de rechter hen altijd eerst naar hun eigen mening vragen.

 

Heb je een vraag over het ouderschapsplan of juridisch advies nodig? Of zoek je een advocaat die je kan helpen bij het onderhandelen over het ouderschapsplan? De Advocatenmakelaar vindt razendsnel de juiste advocaat voor je.

 

> Lees meer over onze prijzen

> Lees meer over onze werkwijze

> Bel 085-1303495

Jouw voordelen

 Gratis adviesgesprek

 Vaste prijs per zaak

 Ervaren advocaten

 Geen offertewebsite

Een goede familierechtadvocaat voor een vaste prijs per zaak

Profiteer van scherpe tarieven

Bij de Advocatenmakelaar betaal je een vaste prijs per zaak. Dat is uniek in Nederland! Wij vertellen je hier graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact op met de klantenservice.

            Bel 085-1303495

Geen ouderschapsplan?

Als jullie geen ouderschapsplan maken neemt de rechter jullie echtscheiding niet in behandeling. Hij zal jullie dan meestal eerst naar een mediator verwijzen, om alsnog te proberen een ouderschapsplan op te stellen. Lukt het ook dan niet en kunnen jullie aantonen waarom het niet lukt, bijvoorbeeld omdat er tussen jullie geen fatsoenlijke communicatie meer mogelijk is? Dan neemt de rechter zelf de beslissingen over jullie kinderen.

            Bel 085-1303495